ILLUSTRATION, GAME DESIGN, ALGORITHM
2021


JUST A LIKE
  • Intermedia project in opdracht van Stichting Setup. In samenwerking met graphic designers: Peter Roeleveld, Dave Haverkort, Ahmet Liman, Sam van Vondelen en illustrator Fleur van der Linden.
  • Zie link voor het evenement: https://www.setup.nl/artgames

“ Just a like” ervaar je in de eerste instantie als een interactieve infographic van de werking van sociale media en algoritmes. Je maakt een account, accepteert cookies en consumeert verschillende content. Naarmate je verder komt in de levels, verlies je de controle over je game prestatie.
In het ontwerp van de game, hebben we gebruik gemaakt van een soort natuurlijk gamers instinct. de speler gaat het spel in met een bepaalde verwachting. Net als binnen sociale media platformen, handel je vanuit een soort natuurlijk reflex op de vormgeving van het platform.
We spelen in op dit natuurlijke reflex door kleine “valluiken” in de vormgeving te bepalen, waardoor het onmogelijk wordt om je eigen keuzes te maken. toch zijn deze valluiken zo natuurlijk verwerkt in het mechanisme van de game, dat de speler het niet opmerkt. In “just a like”  zijn we opzoek gegaan naar de juiste spanning tussen de tekst van de speler en het voorbedachte antwoord van de ontwerper.

Speel het spel:
www.setupbeta.nl/justalike/